Om Fjordquilterne

Hvem er vi?

Fjordquilterne udsprang af en lille flok kvinder, der mødtes på skift omkring køkkenbordet, men det greb om sig, og vi voksede ganske enkelt ud af køkkenet. Foreningen havde stiftende generalforsamling den 10. juni 1998 og har eksisteret lige siden.

Dengang var vi 8 medlemmer – idag har vi rundet 30 kvinder, der mødes hver 14. dag på Lundebjerggård i Frederikssund. Vi kommer fra et stort opland: Frederikssund, Jægerspris, Skibby, Ejby, Slangerup, Ølstykke, Jyllinge, Roskilde og Borup.

Konceptet er enkelt: Vi deler en fælles passion for patchwork og quiltning, men hånden på hjertet: Der pludres også om meget andet på vores hyggelige aftener. Alle bidrager til inspiration og løsninger på patchwork-udfordringer, færdige projekter vises, nye bøger deles, ligesom vi også deler oplevelser fra udstillinger, festivaler, kurser m.m.

Vi har undervisning ca. 3 gange pr. sæson (6 gange pr. år). Underviseren er oftest ekstern, og kurset kan enten ligge en ordinær patchworkaften, men også meget tit en lørdag, hvor vi kan mødes og fordybe os i flere timer i et spændende projekt.

Venskabsdagen
Siden 2015 har Fjordquilterne en søndag i februar eller marts kl. 10:30 – 15:30 afholdt en meget populær venskabsdag, hvor ca. 90 patchworkere og quiltere kommer fra nær og fjern for at blive inspireret og sy patchwork sammen med andre lidelsesfæller. Vi har også inviteret lokale butikker, der både har haft en lille stand med mulighed for køb, men også lavet en lille demo af det sidste nye inden for patchwork og quiltning. Hvert år har en ekstern underviser vist en lille ting, man kunne sy på venskabsdagen. Man medbringer selv frokost, og der er mulighed for at købe kaffe og kage ad libitum.

En super hyggelig mulighed for at møde andre patchworkere og blive inspireret til nye projekter.

Er du interesseret i at være med i Fjordquilterne, kan du kontakte vores formand. Du finder kontaktdata lige her. Du kan også læse mere om praktiske oplysninger, inden du bestemmer dig her.